کد مطلب: 116018
ساخت قدرت دروني نظام کليد گمشده دولت
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 735

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، يکي از مهمترين محورهايي که در فرمايشات اخير رهبر معظم انقلاب در آستانه سيزده آبان، در جمع دانش آموزان و دانشجويان مطرح شد تاکيد مجدد بربحث"ساخت قدرت دروني نظام" بود.ايشان فرمودند:

« ما براى مسائل اقتصادى کشور همه‌ى تلاشمان بايستى متمرکز باشد بر روى مسائل داخلى؛ آن پيشرفتى، آن گشايشى ارزش دارد که متّکى باشد به قدرت درونى يک ملّت. يک ملّت اگر به قدرت خود، به توانايى‌هاى خود متّکى بود، ديگر از اخم يک کشور، از تحريم يک کشور متلاطم نميشود؛ اين را بايد ما حل کنيم. همه‌ى حرف ما با مسئولين - چه مسئولين گذشته، چه مسئولين امروز - همين است که بايد براى گشايش مسائل کشور و مشکلات کشور، از جمله مشکلات اقتصادى، نگاه به درون باشد. ما در کشور ظرفيّتهاى زيادى داريم؛ از ظرفيّتهاى اين ملّت که عبارت است از، هم امکانات انسانى، هم امکانات طبيعى، هم امکانات جغرافيايى و موقعيّت منطقه‌اى بايد استفاده کرد. البتّه ما از تحرّک ديپلماسى هم حمايت ميکنيم. وقتى ميگوييم از درون بايستى کارها اصلاح بشود، معنايش اين نيست که چشممان را ببنديم، تحرّک ديپلماسى نداشته باشيم، با دنيا کار نکنيم؛ چرا، تحرّک ديپلماسى، حضور ديپلماسى کار بسيار لازمى است - مسئولينى که اين کارها را ميکنند، بخشى از کارهايند - لکن تکيه بايست بر روى مسائل داخلى باشد. در عرصه‌ى ديپلماسى هم آن کشورى موفّق است که متّکى باشد به نيروى درون‌زا؛ آن دولتى ميتواند در پشت ميز مذاکره‌ى ديپلماسى حرف خودش را سبز بکند و به مقصود و نتايج مورد نظر خودش دست پيدا بکند که متّکى باشد به يک اقتدار درونى، توانايى‌هاى درونى؛ حساب ميبرند از يک چنين دولتى ».

از فرمايشات حکيمانه رهبر انقلاب به وضوح قابل استنباط است که براي حل مسائل فعلي نظام اقتصادي کشور اولين راه حل و اولويت در اقدام، استفاده از ظرفيت و توانمندي هاي بومي و پتانسيل هاي داخلي است يا به عبارت ديگر راه حل اساسي برون رفت از مسائل فعلي اقتصادي، ساخت دروني نظام است و در مرحله بعد بحث مذاکرات و رايزني هاي ديپلماتيک براي رفع و يا کاهش فشارها و تحريم ها براي حل گره هاي اقتصادي  معني پيدا مي کند.

در واقع ايشان ساخت دروني نظام را برگ برنده مذاکرات و مناسبات ديپلماتيک کشور مي دانند و معتقدند که غرب عهد شکن است و اعتماد به آنان راه به جايي نمي برد. بر همين مبنا است که ايشان مطرح مي‌کنند به مذاکرات خوشبين نيستند و دستاورد اين تعاملات را چيزي بيش از تجربه اندوزي براي نظام نمي دانند. ايشان معتقدندتقويت ساختار دروني نظام مي تواند پشتوانه‌اي محکم براي مذاکرات هسته‌اي باشد و با اتخاذ اين استراتژي مسلماً راه بر اعمال فشار غرب بسته خواهد شد و در آن زمان مي توان گفت رايزني هاي خارجي جمهوري اسلامي موفق آميز بوده است.

 وقتي اقتصاد ملي به درآمدهاي نفتي وابسته نباشد، وقتي صنعت کشور متکي به فناوري داخلي باشد، وقتي دغدغه دانشمندان و دانشگاهيان کشور توليد علم بومي باشد، وقتي در  تأمين دارو و نهاده هاي اساسي توليد به خود کفايي رسيده باشيم؛ نه تنها براي تأمين نيازها چشم به غرب نخواهيم داشت بلکه ديگر اهرم تحريم و فشار استثمارگران عمل نخواهد کرد و هيچ قدرتي توان زورگويي به ايران و ايراني را نخواهد داشت.  

با همين رويکرد، رهبري در مراسم تنفيذ حکم رياست جمهوري حسن روحاني فرمودند:

 «رئيس‌جمهور محترم اشاره کردند به تحريم‌ها و فشارهايى که دشمنان ملت ايران - که البته در رأس آنها امريکا است - بر کشور وارد مي‌کنند. من مي‌خواهم بگويم درست است که فشارهاى دشمنان براى مردم مشکلاتى را به‌وجود مى‌آورد، اما تجربه‌هاى باارزشى هم در اختيار مسئولان و در اختيار مردم مي‌گذارد. درس بزرگى که ما از اين فشارهاى اقتصادى دريافت کرديم، اين است که هرچه مي‌توانيم، بايد به استحکام ساخت داخلى قدرت بپردازيم؛ هرچه مي‌توانيم، در درون، خودمان را مقتدر کنيم؛ دل به بيرون نبنديم. آنهايى که دل به بيرون ظرفيت ملت ايران مي‌بندند، وقتى با يک چنين مشکلاتى مواجه شوند، خلع سلاح خواهند شد. ظرفيت‌هاى ملت ايران خيلى زياد است. ما بايد بپردازيم به استحکام ساخت درونى اقتدار ملى؛ که آن روز به مسئولان کشور عرض کرديم: در درجه اول، مسائل اقتصادى و مسائل علمى است؛ که بايد با جديت دنبال شود».

اما در زمان حاضر که حدودا 100روز از آغاز بکار دولت يازدهم مي گذرد، زمان مناسبي است که بررسي شود تا به اين مرحله استراتژي کليدي تقويت ساخت دروني نظام چقدردر دستور کار دولت يازدهم قرار گرفته است.

توضيح آنکه از همان ابتدا دولت تدبير و اميد، کليد حل مسائل اقتصادي را در روابط ديپلماسي سازنده و رايزني با تحريم کنندگان سي و اندي ساله نظام مي دانست و تا به امروز براي به ثمر نشستن اين تدبير از هيچ کوششي دريغ نکرده است. اما سؤال اين است که آيا با همه تلاش هاي صد روزه دولت محترم، امروزتغييري در روند اقتصادي کشورايجاد شده است؟ اقتصاد کشور از دور باطل تورم و رکود رهايي يافته است؟ يا اصلا با ادامه اين روند، اميدي بر اصلاح و بهبود اوضاع اقتصادي مانده است؟

اين سؤالي است که مسئولان امروز کشور بايد به آن پاسخ دهند. مسئولاني که متأسفانه در طي روزها و ماه هاي گذشته به جرأت مي توان گفت گزارش، برنامه ويا راهبردي در حوزه مسئوليت شان ديده نشده است. اين در حالي است که گويي دولت يازدهم در وزارت خارجه و تيم مذاکره کننده خلاصه شده است و همه گزارشات و عملکردهاي دولت بايد از آنها پرسيده و شنيده شود. در اين روزها آقاي ظريف به عنوان وزير امور خارجه کشور به تمام مسائل سياسي، اقتصادي و بعضا فرهنگي کشور ورود مي کنند و گويي قرار است ايشان در ديدارهايي که با مقامات آمريکايي و اروپايي دارند تمام گره هاي کشور علي الخصوص مسائل اقتصادي را بگشايند.

نکته مهم آنکه همان طور که از بيانات رهبري هم قابل برداشت است رايزني و تعاملات بين المللي به هيچ عنوان بد نيست و تجربه خوبي براي نظام به همراه دارد اما کليد و راه حل اصلي و اساسي حل مشکلات فعلي اقتصادي تلاش و حمايت براي به گردش درآمدن چرخ هاي توليد ملي، اتکا به دانش و فناوري بومي و دستيابي به خودکفايي در زمينه هاي مختلف و در يک کلام ساخت دروني نظام است. که مسلما اين مهم جز با عزم جدي مسئولان براي برنامه ريزي و سياست گذاري در حوزه هاي مختلف محقق نخواهد شد.

اماآنچه تاسف آور است اين است که در چنين شرايطي مسئولان کشورـبنا به گفته وزير اقتصاد ـ تصميم گرفته اند کمتر صحبت کنند.  و يا اگر هم بنا بر ضرورت، صحبتي يا سؤالي باشد يا با " ما نمي توانيم "مواجه مي شود يا بحث به صدمات جبران ناپذير  دولت گذشته همچون خالي بودن خزانه و... کشيده مي شود.با مروري گذرا بر مصاحبه هاي خبري کابينه و مسئولان ارشد دولت يازدهم اين موضوع به روشني قابل برداشت است. به عنوان نمونه:

ـ وزير صنعت و تجارت در برنامه تلويزيوني در مورد افزايش قيمت مرغ و احتمال رسيدن قيمت هر کيلو مرغ به ده هزار تومان، بسيار منفعلانه و خونسرد عکس‌العملي نشان مي‌دهد که «ما نمي‌توانيم» قيمت‌ها را پايين بياوريم و قيمت‌ها حتماً بالا مي‌رود.

ـ وزير نفت در مصاحبه تلويزيوني در پاسخ به سؤال خبرنگار مبني بر اينکه کداميک از فازهاي پارس جنوبي امسال به بهره‌برداري مي‌رسد مي‌گويد: «ما نمي‌توانيم» هيچکدام از فازها را به پايان برسانيم.

ـ وزير نيرو در رابطه با تأمين آب شرب و مشکلات آن مي‌گويد: اگر مردم مصرف خود را 20درصد پايين نياورند «ما نمي‌توانيم» آب شرب کامل آنها را تأمين کنيم و جيره‌بندي مي‌شود.

ـ وزير صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به سؤالي مبني بر اينکه آيا قيمت خودرو کم مي‌شود؟ مي‌فرمايند «ما نمي‌توانيم» قيمت خودرو را پايين بياوريم و قيمت خودرو بالا خواهد رفت.

ـ رئيس کل بانک مرکزي در رابطه با نرخ ريالي دلار مي‌گويد: «ما نمي‌توانيم» قيمت دلار را به پايين‌تر از سه هزار تومان بياوريم.

 ـ وزير نفت در رابطه با خط لوله گاز به پاکستان و هند مي گويد: «ما نمي‌توانيم» گاز به پاکستان بفروشيم.

ـ معاون رئيس جمهور پشت تريبون مجلس در رابطه با پيشنهاد اصلاحيه بودجه سال 1392 اعلام مي کند: «ما نمي‌توانيم» بيش از پنج هزار ميليارد تومان فروش سهام دولت داشته باشيم.

ـ وزير راه و شهرسازي در مصاحبه تلويزيوني صراحتاً اعلام مي‌کند: «ما نمي‌توانيم» مسکن مهر را ادامه دهيم.

ـ دولت مصوبه استخدامي «مهرآفرين» دولت دهم را لغو مي‌کند و مي‌گويد: «ما نمي‌توانيم» اين مصوبه را اجرا کنيم.

در نهايت بايد عنوان شود لازم به يادآوري جدي است که هدف انقلاب اسلامي به هيچ عنوان گوشت و تخم مرغ ارزان به دست مردم رساندن نبوده است که امروز همه تلاش ها و تدابير دولت محترم در حل آن معطوف شده است. هدف انقلاب اسلامي پيشرفت ايران اسلامي در سايه عزت و سربلندي بوده است که بنظر ميرسد در شرايط کنوني اين مهم جز با اجراي رهنمون هاي رهبري که همان تقويت ساخت دروني نظام براي رسيدن به اقتدار ملي است، قابل تحقق نخواهد بود.

 پس به مسئولان دلسوز و پر تلاش دولت يازدهم پيشنهاد ميگردد روند اشتباه گذشته را فراموش کنند ودر زمان باقي مانده به موعد فرصت 100روزه اي که از مردم براي حل مشکلات اقتصادي گرفته بودند،به تدوين گزارشي رسمي از عملکردهاي تاکنون دولت براي حل مشکلات اقتصادي  به همراه برنامه ها و سياست هاي آتي دولت با محوريت ساخت دروني نظام بپردازند. تا به ياري خداوند با ارائه اين گزارش هم اين ذهنيت که دل سپردن به وعده هاي دولت خطاست، از افکار عمومي محو شود وبا ارائه سندي از روند اقتصاد کشور دوباره اميد به کار و تلاش به جامعه بازگردد و البته با ارائه آمار و ارقام صحيح و رسمي راه بر مناقشات و مباحثات بي ارزش و بي ثمر با دولت دهم ختم گردد.

منبع:دانا

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html